Categorie: SEO

Om jouw website boven andere concurrerende websites te plaatsen in de zoekresultaten van een zoekmachine, is het hebben van het grootste aantal links op andere websites naar uw website verreweg de belangrijkste websitepromotie factor. Deze links worden backlinks genoemd. Maar waarom zijn deze zo belangrijk.

Het is een feit dat als er geen of weinig links op andere websites naar uw website verwijzen, je nooit hoog zal eindigen in zoekmachines. Het is niet gemakkelijk om veel backlinks te verzamelen en dat weet Google ook. Meestal word er naar een website verwezen, omdat ze iets nuttigs te vertellen hebben. Vandaar dat Google ervan uit gaat dat een backlink een teken is van kwaliteit ten opzichte van de website waarnaar verwezen wordt. Als je veel links krijgt van andere websites naar jouw website, is het teken dat je iets nuttigs te schrijven hebt. Vandaar dat zoekmachines daar een grote waarde aan hechten.

Het verzamelen van backlinks is een tijdrovende gedeelte van de zoekmachine optimalisatie, maar een niet te onderschatte deel. Het zoeken naar backlinks, wordt ook wel linkbuilding genoemd. Soms laat je dit best over aan professionele in het domein, want niet elke backlink is een goede link. Soms kan je meer kwaad doen dan goed. Wil je hierover meer weten, dan raad ik jou dit artikel aan:

Aan welke websites vraag je backlinks en aan welke zeker niet?

Diensten Sixs

Webdesign bureau SixS kan:

  • een website op maat maken,
  • een site vernieuwen,
  • jouw huidige website hoog laten scoren in Google of
  • een complete audit van jouw website.

Meer lezen

Gratis analyse

U heeft een site gecreërd maar u krijgt niet genoeg bezoekers? Vraag ons een gratis analyse van uw website. Wij vertellen u graag, zonder enige verplichtingen, welke zaken kunnen verbeterd worden aan uw website.

Analyse vragen

Offerte aanvragen

U bent geïnteresseerd in de diensten van Sixs webdesign? Vraag dan hier een vrijblijvend offerte voor de design van uw website.

offerte aanvraag

Portfolio

Onze freelance webdesigners hebben al meerdere websites gemaakt. Neem gerust een kijkje op onze portfolio om een idee te hebben van welke websites we voor u kunnen maken.

Zie portfolio