Categorie: Online bijverdienen

De bedoeling van Google AdSense advertenties is uiteraard veel geld verdienen. Elke webmaster heeft zich echter al de vraag gesteld: Hoeveel kan je er nu eigenlijk mee verdienen? Op deze vraag kan ik echter geen specifiek antwoord op geven. Google zal namelijk nooit vertellen hoeveel geld je ermee kunt verdienen. Wel kan ik jou vertellen hoe Google AdSense werkt en welke gegevens ze gebruiken om jouw inkomsten te berekenen.

De advertenties op jouw website worden geplaatst ofwel op basis van cost-per-click (CPC) ofwel op basis van cost-per-thousand-impressions (CPM). Bij CPC word je betaalt als er op de advertentie geklikt wordt en bij CPM moet de adverteerder betalen als iemand de advertentie bekijkt. Je kunt echter niet kiezen welke van de twee soorten advertenties op jouw site worden geplaatst.

De opbrengsten van kliks op advertenties is afhankelijk van hoeveel de adverteerder Google betaalt voor de advertentie. Dit hangt nauw samen met de concurrentie voor de zoekwoorden. Hoe populairder de zoektermen van de inhoud van jouw website, hoe meer opbrengsten.

Zoek dus een thema voor jouw website met belangrijke trefwoorden, maar pas op want als er veel concurrentie is voor deze zoekwoorden, zal je ook veel concurrentie ondervinden om hoog te scoren in Google!

Samengevat: wat je verdient hangt af van:

  1. de prijs die adverteerders betalen;
  2. het aantal relevante bezoekers dat uw site aantrekt;
  3. het aantal bezoekers dat de advertenties bekijkt en/of klikt.

Diensten Sixs

Webdesign bureau SixS kan:

  • een website op maat maken,
  • een site vernieuwen,
  • jouw huidige website hoog laten scoren in Google of
  • een complete audit van jouw website.

Meer lezen

Gratis analyse

U heeft een site gecreërd maar u krijgt niet genoeg bezoekers? Vraag ons een gratis analyse van uw website. Wij vertellen u graag, zonder enige verplichtingen, welke zaken kunnen verbeterd worden aan uw website.

Analyse vragen

Offerte aanvragen

U bent geïnteresseerd in de diensten van Sixs webdesign? Vraag dan hier een vrijblijvend offerte voor de design van uw website.

offerte aanvraag

Portfolio

Onze freelance webdesigners hebben al meerdere websites gemaakt. Neem gerust een kijkje op onze portfolio om een idee te hebben van welke websites we voor u kunnen maken.

Zie portfolio