Categorie: Marketing

Als je een blog beheert, is het de bedoeling om veel lezers en bezoekers te krijgen. Schrijven voor jouw eigen is niet echt een doelstelling. Schrijven doe je altijd voor iemand anders. Als jouw blog nog niet echt gekend is, kan het moeilijk zijn om lezers op jouw website te "lokken". Hier is een goede hint: gebruik sociale netwerken!

Links die geplaatst worden op sociale netwerken zijn meestal "nofollow" links. Hierdoor zal deze niet erkend worden als backlink. Vele webdesigners haken daarom snel af met de gedachte dat je veel werk moet steken in een backlink die toch geen waarde heeft. Toch heeft het plaatsen van een link op sociale netwerken zijn voordelen. Goed draaiende netwerken beschikken al over talrijke gebruikers, die zeker en vast jouw link gaan bezoeken. Het is dan wel een voordeel op korte termijn, want jouw link zal amper een paar uren boven verschijnen, maar als deze paar bezoekers jouw blog leuk vinden, zullen ze wel terugkomen.

Nederlandstalige sociale netwerken

Als ik een artikel geschreven heb op mijn blog, plaats ik een link op de verschillende sociale netwerken die mij al een paar bezoekers hebben opgeleverd. Voor Nederlandstalige blogs vind je hier een selectie van de beste sociale netwerken:

  1. NuJij: Deze is ongetwijfeld de grootste sociale netwerk in het nederlands. Als je daar actief bent, krijg je gegarandeerd bezoekers erbij.
  2. EKudos: is gebruiksvriendelijk, maar aanzienlijk kleiner en minder gebruikers dan NuJij.
  3. Tipt: is een veel kleinere netwerk, maar het kost niet veel moeite om hier een artikel te promoten.
  4. TagMos: is minder gebruiksvriendelijk, maar toch wel het proberen waard.
  5. Bligg: Als je meer wilt scoren in België, is bligg de belgische tegenhanger van de de sociale netwerken. Maar om eerlijk te zijn, heb ik nog niet veel bezoekers kunnen aantrekken via deze website. Conclusie: in mijn geval is het niet echt de moeite waard.
  6. Twitter en Facebook ! De bekenste sociaal netwerk websites.

{jcomments on}

Diensten Sixs

Webdesign bureau SixS kan:

  • een website op maat maken,
  • een site vernieuwen,
  • jouw huidige website hoog laten scoren in Google of
  • een complete audit van jouw website.

Meer lezen

Gratis analyse

U heeft een site gecreërd maar u krijgt niet genoeg bezoekers? Vraag ons een gratis analyse van uw website. Wij vertellen u graag, zonder enige verplichtingen, welke zaken kunnen verbeterd worden aan uw website.

Analyse vragen

Offerte aanvragen

U bent geïnteresseerd in de diensten van Sixs webdesign? Vraag dan hier een vrijblijvend offerte voor de design van uw website.

offerte aanvraag

Portfolio

Onze freelance webdesigners hebben al meerdere websites gemaakt. Neem gerust een kijkje op onze portfolio om een idee te hebben van welke websites we voor u kunnen maken.

Zie portfolio